2.260.000,00 KN BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA PROVOĐENJE STEM PROJEKATA

Projekt “Sa STEMom raSTEMo” ima za cilj jačanje kapaciteta Udruge za provođenje znanstvenih radionica i popularizaciju STEM-a kod djece, mladih i opće populacije. Projektom će se, naime, educirati voditelji za provođenje znanstvenih radionica diljem Hrvatske, opremit će se multifunkcionalna učionica u Centru za kulturu Jastrebarsko, postaviti “Znanstveni park” u Jastrebarskom, zaposliti osoba u Udruzi i dr. Predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseca, a sam početak se očekuje već u siječnju 2021. godine. Nositelj projekta je Društvo naša djeca Jastrebarsko, a partneri u projektu su Centar za kulturu Jastrebarsko i Institut Ruđer Bošković.

U utorak, 29. 12. 2020., slijedi potpisivanje Ugovora, a odmah po potpisivanju istog slijedi izrada plana nabave i plana aktivnosti za svih 24 mjeseca koliko je predviđeno za njegovu provedbu. Ovaj projekt temelji se na iskustvu Društva naša djeca Jastrebarsko u provođenju radionica “Mali znanstvenici” koje se već pet godina provode u našem gradu, ali i okolnim općinama. Kvalitetu projekta prepoznao je i Institut Ruđer Bošković koji je stručni partner te ima mentorsku ulogu u stručnom dijelu provedbe projekta. Ovim će projektom profitirati osnovnoškolci i srednjoškolci te studenti koji se žele educirati u STEM području, ali i djeca predškolskog i mlađeg osnovnoškolskog uzrasta kojima će se promovirati STEM područja i na taj način povećati interes za prirodne znanosti koje su osnova razvoja i napretka.

“Mali znanstvenici” će imati bolje uvjete rada, a rezultatima projekta će profitirati i stariji osnovnoškolci, srednjoškolci te studenti.

***Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Društva naša djeca Jastrebarsko