JASKANSKI STEM GOSTOVAO U PITOMAČI

Osnovna škola „Petra Preradovića“ iz Pitomače je u utorak, 26. travnja ugostila  EU projekt „Sa STEM-om raSTEMo“ koji se unatrag nekoliko mjeseci predstavlja u školama diljem Hrvatske.

Tom su prilikom učenici nižih razreda imali priliku sudjelovati u radionicama čiji je cilj korištenjem suvremenih znanja, metoda i iskustava približiti djeci predmete koji ih očekuju u nastavku obrazovanja: fiziku, kemiju i biologiju te informatiku i robotiku.

Tako je učenicima kroz radionice omogućeno da samostalno istražuju na novim LCD svjetlosnim mikroskopima, sudjeluju u zanimljivim pokusima sa uzbudljivim i neočekivanim ishodima te programiraju i otkrivaju svijet robotike. Kroz ovakvu STEM edukaciju djecu se potiče da budu kreativna, marljiva, radoznala, uporna, analitična i samopouzdana.

“Bilo bi dobro ovakve radionice imati bar jednom mjesečno, kako bi se djecu potaknulo na istraživanje njihove okoline. Možda baš u ovim klupama sjede neki budući znanstvenici” poručuje učiteljica razredne nastave Slavica Bartolić.

Učenik 4. razreda Vito Radelić je istaknuo: “Vidio sam već mikroskop i oduvijek mi je bila želja gledati na njega a na radionicama mi se najviše svidjelo proučavati nogu od muhe”.

Plan je EU projekta „Sa STEMom raSTEMo“ u program razvijanja novih inovativnih modela podučavanja uključiti oko tisuću sudionika s područja cijele Hrvatske, u svih 20 županija te u Gradu Zagrebu. Sva djeca koja sudjeluju u radionicama dobivaju jednogodišnje licence za mozaBook platformu, koja nudi učenicima zanimljive interaktivne sadržaje, ugrađene aplikacije i igre za razvoj vještina, kako bi lakše savladali nastavno gradivo.

*Ova je objava isključiva odgovornost Društva naša djeca Jastrebarsko.

Skip to content