Sa STEM-om raste i Požega

U Osnovnoj školi “Julija Kempfa” u Požegi, u ponedjeljak, 7. ožujka provela se edukativna radionica EU projekta „Sa STEM – om raSTEMo“. Svrha je radionice, a i cjelokupnog projekta, popularizirati znanost među djecom i mladima, pa su tako požeški učenici 3. i 4. razreda mogli samostalno izvoditi pokuse, mikroskopirati na modernim LCD svjetlosnim mikroskopima te se upoznati sa osnovama informatike i robotike. Upoznali su se i s obrazovnom MozaBook platformom te su kući ponjeli jednogodišnje licence za istu, kako bi samostalno mogli nastaviti svoj istraživački put u STEM-u.

Kroz radionice se potiče učenike da izraze svoju urođenu znatiželju i slobodno propitkuju svijet oko sebe, ne „štrebaju”, već da kroz pokuse dolaze do određenih mjerljivih rezultata vlastitim radom i zalaganjem, razvijaju sposobnost kreativnog rješavanja problema, vježbaju strpljivost, preciznost i upornost u radu, razmišljaju, analiziraju i povezuju znanja kroz zabavne pokuse i radionice, vježbaju timski rad te spoznaju vrijednost praktičnog rada i primjene znanja.

Potvrdu ovakvom pristupu znanosti, stručnosti i načinu rada dalo je i Ministarstvo znanosti i obrazovanja koje je verificiralo ovaj program, pa će se, uz Požegu, i u ostalih 20 hrvatskih županija učenicima nižih razreda i njihovim nastavnicima otkriti novi inovativni modeli podučavanja.

Nositelj projekta vrijednog 2.259.276,71 kn je Društvo naša djeca Jastrebarsko, u partnerstvu sa Institutom Ruđer Bošković i Centrom za kulturu Jastrebarsko.

*Ova je objava isključiva odgovornost Društva naša djeca Jastrebarsko.

Skip to content