SA STEM-OM RASTEMO POSJEĆUJE OTOKE

U petak, 8. travnja 2022. u posjet Osnovnoj školi Maria Martinolića stigli su volonteri i predsjednica Društva naša djeca Jastrebarsko, bivša kolegica i profesorica, Nikolina Ribarić, prezentirati projekt “Sa STEM-om raSTEMo”.

 

Cilj projekta je promocija znanosti među školarcima, a isti se ostvaruje kroz znanstvene radionice biologije, informatike i robotike, te kemije i fizike. Učenici se upoznaju s LCD mikroskopom, uče se služiti njime te mikroskopirati i bilježiti viđeno. Također se upoznaju s micro:bito-vima, uče osnove programiranja na tabletima te samostalno programiraju jednostavnije zadatke, a na radionici kemije i fizike uče kemijske znakove opasnosti i aktivno sudjeluju u izvođenju pokusa.

“Učenici kroz sudjelovanje u navedenim radionicama shvaćaju važnost aktivnog promatranja svijeta oko sebe i korištenja pitanja ZAŠTO? Svakom se nešto svidjelo a svim uključenima je to jedno zanimljivo i nadasve poučno iskustvo kao i odličan uvod u svijet znanosti”, poručuju iz škole Maria Martinolića.

Posebno emotivan trenutak bio je povratak nekadašnje kolegice i profesorice Nikoline Ribarić u školske klupe odakle je započeo njen znanstveni put. “Djeca su zainteresirana, dobro povezuju činjenice. Ovdje su uvjeti za rad lijepi i drago mi je vratiti se u ovu školu”, rekla je prof. Ribarić, koja je autorica spomenutog projekta i koja je godinama radila u lošinjskoj školi gdje je ostavila dubok trag.

 

*Ova je objava isključiva odgovornost Društva naša djeca Jastrebarsko.

Skip to content