Sa STEM-om raSTEMo u Dugoj Resi: Učenici kroz eksperimente učili o kemiji, biologiji, informatici, fizici i robotici

Projekt “Sa STEMom raSTEMo”, čiji je cilj popularizacija znanosti među djecom i mladima, posjetio je Osnovnu školu “Ivan Goran Kovačić” u Dugoj Resi, prilikom čega su učenici četvrtih razreda imali priliku učiti i upoznavati se s novim tehnologijama.

Radionice na vrlo zabavan i poučan način populariziraju znanost među mladima, a učenici su imali i malo prakse, bavili se mikroskopiranjem, samostalno izvodili pokuse, koristili digitalne platforme odnosno radili sve ono čime se približavaju novim trendovima i tehnologijama. Također su dobili jednogodišnje mozaBook Classroom licence za korištenje istoimene platforme.

“Mi danas radimo eksperimente i učimo o kemiji i zabavljamo se. Naučila sam neka nova svojstva kisika koja prije nisam znala, naučila sam neke nove metale. Naučila sam i dosta toga o vatri” rekla je učenica 4. razreda Mia Srakočić.

“Bilo mi je super. Imali smo neka mala stakalca koja smo stavljali u mikroskop i gledali smo nešto što nismo mogli vidjeti golim okom”, rekla je učenica 4. razreda Tija Halar.

Provoditeljima projekta je drago što su stigli i u ovu osnovnu školu, iako ona prvotno nije bila u planu.

“Mogu reći da sam oduševljena djecom. Oduševljena sam njihovim znanjem, njihovom spremnošću na suradnju. S nepoznatim predavačima na sasvim novom terenu jako su se dobro snašli. Pokazali su iznimno znanje i vještine. Uz to, aktivno su sudjelovali u eksperimentima, zaključila je Nikolina Ribarić, autorica projekta i predsjednica Društva naša djeca Jastrebarsko.

Partneri projekta Sa STEM-om raSTEMo vrijednog 2.259.276,71 kn su Institut Ruđer Bošković i Centar za kulturu Jastrebarsko, dok je nositelj Društvo naša djeca Jastrebarsko.

*Ova je objava isključiva odgovornost Društva naša djeca Jastrebarsko.

Skip to content