STEM PUTUJE I DONOSI ZNANJE, UZBUĐENJE I RADOST!

Da biologija, kemija, fizika, informatika i robotika mogu djeci biti itekako zanimljivi pokazalo se na radionicama koje provodimo u Jastrebarskom, a u koje je do sada bilo uključeno više od stotinu sudionika te smo stoga uvjereni kako će program koji nudimo jednako zanimanje i oduševljenje izazvati i među učenicima diljem Hrvatske.

Naime, ušli smo u drugu godinu provedbe našeg EU projekta „Sa STEM – om raSTEMo“, a nakon što smo dobro „utvrdili gradivo“ na domaćem terenu, gdje se pokazalo da je naš pristup znanosti, djeci zanimljiv, privlačan i uzbudljiv, jednako iskustvo želimo priuštiti učenicima i nastavnicima diljem Hrvatske. Potvrdu našoj stručnosti i načinu rada dalo je i Ministarstvo znanosti i obrazovanja koje je verificiralo ovaj program, pa smo spremni u 20 hrvatskih županija, kao i u Gradu Zagrebu, učenicima 3. i 4. razreda, u trosatnoj radionici, otkriti znanja koja će ih približiti znanosti i potaknuti da uče, otkrivaju i istražuju.

Naš znanstveni „pohod“ je startao u Karlovačkoj županiji, u Osnovnoj školi Barilović, gdje smo s opremom nabavljenom sredstvima projekta, učenicima omogućili samostalno mikroskopiranje na modernim LCD svjetlosnim mikroskopima, a upoznali smo ih i s obrazovnom MozaBook platformom.

Kao nagradu za uspješno sudjelovanje u radionicama sva djeca su kući ponijela jednogodišnje licence za mozaBook platformu, kako bi samostalno mogla nastaviti svoj istraživački put u STEM-u.

Jednako je uzbudljivo i poticajno bilo i na radionicama kemije i fizike te informatike i robotike.

Sigurni smo da nas jednako lijepo iskustvo očekuje i u Dugoj Resi, u OŠ „Ivan Goran Kovačić“ gdje gostujemo 3. ožujka te u Požegi, u OŠ „Julija Kempfa“ gdje ćemo održati radionice četiri dana kasnije, 7. ožujka, kao i u svim osnovnim školama s kojima dogovaramo točne termine našeg dolaska.

S obzirom da je svrha našeg projekta popularizirati STEM na području RH te prezentirati razvijene, nove inovativne modele podučavanja te podučiti i potaknuti djecu da budu kreativna, marljiva, radoznala, uporna, analitična i samopouzdana – a STEM edukacija ih upravo tome uči, naša znanstvena turneja će zasigurno uroditi plodom i ostvariti odlične rezultate.

Naše je uvjerenje da je STEM edukacija – obrazovanje za 21. stoljeće i zato slijedimo naš moto: „Budi u STEM-u, rasti u SVEMU!

Kako to izgleda u praksi, kakva znanja, otkrića i zanimljivosti značajne za svakodnevni život, donosi STEM, otkrijte na:

EDUKATIVNI MATERIJALI

Partneri projekta Sa STEM-om raSTEMo vrijednog 2.259.276,71 kn su Institut Ruđer Bošković i Centar za kulturu Jastrebarsko, dok je nositelj Društvo naša djeca Jastrebarsko.

*Ova je objava isključiva odgovornost Društva naša djeca Jastrebarsko.

Skip to content